dimecres, 13 de novembre del 2013

Segona al·legació: sobre el mite del "abocament zero"


2. L'"abocament zero" d'una àrea industrial és impossible de garantir. L’aïllament hídric d’un polígon industrial i de serveis és una quimera perquè cap sistema de control és infal·lible i tots són susceptibles de patir accidents, avaries o emergències. A més, a mitjà o llarg termini, la probabilitat de fallades en els sistemes de depuració és molt alta (els abocaments accidentals són freqüents en tota classe de depuradores), situació que sempre empitjora amb l'envelliment de les instal·lacions.

Un sistema de depuració i de control dels abocaments com el que planteja "La Española" podria ser raonablement segur en una altra ubicació, però és inadmissible quan ens trobem en una situació d'extrema vulnerabilitat hidrogeològica i on es posa en perill el proveïment d'aigua potable de tota una ciutat. En un cas així s'imposa el principi de precaució, que reconeix les limitacions de fiabilitat de les tecnologies de protecció ambiental davant de situacions d'alt risc, sobretot quan les possibilitats de descontaminar un aqüífer com el del Molinar són molt limitades i, en tot cas, molt cares i lentes (dècades).

Recordeu que el model està disponible, tant en valencià com en castellà, perquè qualsevol el puga descarregar, completar, imprimir i signar. Es pot remetre directament a Consellería o portar-lo signat a la seu del Club d'Amics de la UNESCO, de dilluns a divendres, en horari de 20,00 a 22,00 hores.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.