dimarts, 3 de maig del 2016

Jornades "La Canal: conéixer per a protegir"

Del 4 al 13 de maig
EXPOSICIÓ:
LA CANAL: UN MÓN PER DESCOBRIR

Lloc: Centre Ovidi Montllor
C/Vistabella, 8 - Alcoi
Horari de visita: de 18 a 21 h

Exposició elaborada fa uns anys per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, que mostra els principals valors naturals i culturals de la vall de la Canal i dels seus voltants i explica la necessitat de fer front als projectes que amenacen aquest espai.

Divendres 6 de maig, 20 h
CONFERÈNCIA:
LA CANAL D'ALCOI:
HISTÒRIA I PAISATGE
Lloc: Centre Ovidi Montllor
C/Vistabella, 8 - Alcoi
 
a càrrec d'Ignasi Grau, professor titular d'arqueologia en la Universitat d'Alacant; coordinador del llibre "La Canal: arqueologia, història i paisatge".

A més de la importància vital de la Canal per al subministrament d'aigua potable d'Alcoi, en aquesta vall també conflueixen valors naturals, patrimonials i històrics que li atorguen una vàlua excepcional. Tots els períodes de la nostra història tenen la seua representació en aquest petit racó entre muntanyes, amb algunes manifestacions molt destacades, com són l'art rupestre de la Sarga o el poblat ibèric del Puig.
 
La Canal és, en definitiva, un espai que mai no ha estat prou valorat en la seua importància paisatgística i cultural i que es troba amenaçat per interessos especulatius i urbanístics.  

 
Diumenge 8 de maig
EXCURSIÓ PER LA SENDA DE LES CLAPISSES

Enric Moltó, doctor en geografia per la Universitat d'Alacant, ens guiarà per aquesta senda que transcorre per la solana del Carrascal de la Font Roja, des d'on es pot contemplar el paisatge de la Canal, explicar-nos les seues característiques i comprendre el funcionament hidrològic d'aquesta vall.
  • Eixida a les 9 h des dels paellers de Sant Antoni (Parc Natural de la Font Roja, Alcoi).
  • Cal portar aigua, esmorzar, protecció solar i calçat adequat.
  • Durada total aproximada de l'excursió: 3 hores


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.