dissabte, 18 de març del 2017

Una sentència que no diu allò que l'alcalde d'Alcoi vol fer creure

En febrer el Tribunal Suprem va dictar sentència sobre un dels dos plets que té l'Ajuntament d'Alcoi en relació amb el projecte de La Española a la partida de la Canal (l'ATE Alcoinnova).

A l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, li va faltar temps per a tractar de transmetre que la legalitat del projecte ja estava aclarida i que el Govern municipal ja no se li oposaria.

Però, és cert el que diu l'alcalde? El Tribunal Suprem ha avalat realment la legalitat del pla de La Española?

En un comunicat de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, publicat el 27 de febrer, s'aclareixen totes aquestes qüestions i es denuncia l'actitut de Toni Francés pel que fa a aquesta qüestió.

En primer lloc, la sentència del Tribunal Suprem resol només el primer recurs contenciós presentat per l'Ajuntament d'Alcoi sobre la invasió de competències municipals amb la declaració del projecte de La Española com a Actuació Territorial Estratègica (ATE). La sentència, per tant, no té res a vore ni amb el segon recurs presentat per l'Ajuntament ni amb el que hem presentat conjuntament les associacions Salvem l'Aqüífer del Molinar i la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció: recursos que impugnen l'aprovació del pla i de la seua memòria ambiental, qüestionant la ubicació del projecte urbanístic a la partida de la Canal, que posaria en perill la principal i insubstituïble font d'aigua potable de la ciutat d'Alcoi.

Per entendre bé què representa realment la sentència del Suprem, recomanem llegir l'esmentat comunicat de premsa de La Carrasca-Ecologistes en Acció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.