divendres, 25 d’octubre del 2013

La "responsabilitat" de Salvem l'Aqüífer del Molinar


Des de l’associació Salvem l’Aqüífer del Molinar, després d’escoltar les declaracions de la FEDAC sobre
el projecte del polígon industrial de La Española a la Canal, volem manifestar el següent:

• En primer lloc, ens crida molt l’atenció que una Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat, és a dir comarcal, parle en les seues declaracions reiteradament de la situació econòmica i empresarial de la comarca i descarte totalment el polígon de La Española en el polígon que s'ha dissenyat per a la comarca, molt ad hoc, situat al terme de Muro. Aquests senyors, s’han preocupat per estudiar les possibles i molt diverses alternatives que hi ha a la comarca o tan sols s’han fiat de la part que vol vendre els terrenys que té a la Canal?

• Sorprén que FEDAC, quan ni tan sols ha finalitzat el termini per a estudiar i presentar les al•legacions al projecte i quan, per tant, les administracions han de deixar la porta oberta a totes les alternatives d'ubicació, defense tan cegament el polígon no a la comarca sinó, únicament i exclusivament, a la Canal. Què passa ací? La comarca no val res?

• Sembla que amb les seues declaracions vulguem pressionar el govern municipal actual perquè done suport, sense més consideracions, a la ubicació del projecte a la Canal i que, per consegüent, s'oblide de valorar els riscos que comporta i de l'amenaça que representa per a la principal i insubstituïble font d'aigua potable d'Alcoi. El govern municipal ha de defensar els interessos generals, els de tots els ciudatans i ciutadanes, i no ha d'actuar com un mer agent immobiliari d'un únic propietari particular. Parlen de la deixadesa dels governs però ¿aquestos senyors saben que existeix una mancomunitat que du el seu mateix nom, el de l’Alcoià i el Comtat, i que aquesta mancomunitat projecta un parc industrial on cabria La Española i 10 grans empreses més, a peu d’autovia i en sòl urbanitzable?

• Coneixen aquests empresaris els nombrosos estudis tècnics que desaconsellen posar determinades empreses a la zona de la Canal? Els han estudiat o ni tan sols els han llegit? Coneixen la realitat hidrogeològica de la Canal? Pensem que no, ja que, en cas contrari, no haurien fet unes declaracions en què atribueixen els més que contrastats problemes hidrogeològics de la Canal a un mer desig o caprici nostre.

• Parlen d’irresponsabilitat, de qui?, de qui vol defendre l’aigua de tots els alcoians per davant dels interessos particulars d’un únic propietari, que vol reclassificar els seus terrenys, de protegits a industrials? Qui es més irresponsable, qui posa en perill l’aigua o qui aplica el principi de precaució enfront d'una possible contaminació de l’aqüífer del Molinar?

• No és una greu irresponsabilitat forçar una ubicació que, si no és denegada abans per la Conselleria, té moltes possibilitats d'acabar sent declarada il•legal pels tribunals? De qui serà la culpa quan això ocórrega? serà dels que tanquen els ulls davant de la realitat o encara voldran aquestos tirar-li-la als qui estem avisant del despropòsit de la ubicació a la Canal?

• Pel futur de la comarca hauríem d’oblidar-nos de les polítiques de campanar i apostar per la unió que fa la força i pels espais industrials de més d’un milió de metres quadrats, disponibles a la comarca, que ja estan preparats i que, sense cap impacte als nostres parcs naturals, no posen en perill l’aigua que bevem.

• La FEDAC hauria de defendre els interessos del conjunt dels empresaris de la comarca i haurien de tindre present com és d'imprescindible l'aigua per a totes les activitats empresarials. En quina situació quedarien els empresaris d'Alcoi amb l'aigua del Molinar contaminada? Per tant, demanem responsabilitat i serietat a l'hora de donar suport a determinats projectes en determinats llocs.

• Amb els nostres modestos mitjans, tractarem de fer arribar a la gent els nostres arguments i, amb el permís de FEDAC o sense, mostrarem que hi ha moltes alternatives per a ubicar el projecte de La Española, tant al terme municipal d'Alcoi com a la comarca. És fals que La Espapola només puga instal•lar-se a la Canal i dir el contrari és, senzillament, enganyar els ciutadans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.