dimarts, 12 de novembre del 2013

Primera al·legació: sobre el risc de contaminació

En les pròximes entrades anirem desgranant les al·legacions que conté l'escrit model que hem preparat i al que volem donar-li la màxima difusió.

Recordeu que el model està disponible, tant en valencià com en castellà, perquè qualsevol el puga descarregar, completar, imprimir i signar. Es pot remetre directament a Consellería o portar-lo signat a la seu del Club d'Amics de la UNESCO, de dilluns a divendres, en horari de 20,00 a 22,00 hores.


1. La partida de la Canal es troba sobre l'aqüífer del Molinar, del qual Alcoi obté la major part de l'aigua potable que necessita. La conservació de la qualitat d'aquestes aigües subterrànies és vital per a Alcoi, ja que no hi ha cap altra alternativa de captació equiparable. Es tracta, per tant, d'un recurs estratègic i insubstituïble, imprescindible per a la ciutat d'Alcoi i per al seu futur.
El risc de contaminació de les aigües subterrànies a la Canal és molt alt, tal com ho han demostrat tots els estudis realitzats. Segons el que va elaborar la consultora EVREN per encàrrec de l'anterior govern municipal del PP (assumit per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i per la Conselleria de d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient), als terrenys on "La Española" pretén construir el seu polígon industrial s'hauria de garantir un "abocament zero" i, a més, no serien admissibles en cap cas —i entre moltes altres— les indústries agroalimentàries o de begudes, les de cosmètics i les de maquinària industrial, que són justament les que l'empresa diu que vol traslladar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

De moment, no hi haurà moderació de comentaris en aquest blog, per la qual cosa apareixeran publicats de forma instantània. Apel·lem a la vostra responsabilitat perquè no siguen difamatoris, ni racistes, ni obscens o ofensius, ni que puguen vulnerar drets fonamentals i llibertats públiques o que atempten contra el dret al honor.